ДЕСЕТИТЕ НАЙ-ВАЖНИ СЪВЕТА ПО ПЕЙНТБОЛ

  1. ВИЗИЯТА

Вашите очила без съмнение са най-важната част от екипировката, която имате. Вашите очила не само ще предпазят очите, лицето и ушите ви, ако се използват и поддържат по подходящ начин, но също така ще ви осигурят безпрепятствен изглед към бойното поле. Няма значение колко добър кадър имате, ако зрението ви е затруднено поради изпотена или запарена леща. Повечето игри на пейнтбол се печелят от играчи, които използват очите си, а не оръжията си, и оттук искам да започнете.

  1. ПРИНЦИПИ НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ОРЪЖЕЕ

Основите на страхотната игра на пейнтбол започват тук: как да държите пистолета си за пейнтбол и да се възползвате максимално от него.

Тъй като всички оръжия се захранват с гравитация, от решаващо значение е да ги държите изправени, докато стреляте, така че пейнтболите да могат да се подават от вашето зареждане и в пробива на оръжието ви. Въпреки че може да изглежда готино, накланянето на пистолета ви или стрелбата отстрани ще доведе до пропускане на огъня и голяма вероятност от стрелба с патрони.

Време е да направите няколко пробни изстрела, за да усетите как ще стреля пушката ви, след като е напълно настроена и удобна в ръцете ви.

  1. ПОЛОЖЕНИЕ НА ПОКРИЦАТА

Пейнтболът често се описва като „криеница с оръжия“, вярвам, че тази фраза е добра аналогия за това, което ще кажа. Когато влезете в игрище за пейнтбол, можете да използвате всяка барикада, дърво, храст, кола или сграда, която е достатъчно голяма и дебела, за да скриете тялото ви като „прикритие“ от опозицията. Ъгълът и размерът на корицата са важни, но е важно и как се криете зад нея. Ударът с пръст е също толкова смъртоносен, колкото и изстрелът в лице в пейнтбол, така че уверете се, че цялото ви тяло е скрито под избраното от вас покритие през цялото време. Ако не можете напълно да прикриете позицията на противника, ще трябва бързо да намерите по-добра или по-голяма фигура!

4. ЦЕЛИ

Всяка игра ще изисква от вас да изпълнявате цели, за да спечелите мисии, а най-смелите играчи ще планират тези цели. Слушайте внимателно, докато главният рефер обсъжда задачата; ако имате някакви въпроси, не се колебайте да попитате. Да знаете какво трябва да постигнете може да означава разликата между победата или загубата на вашия отбор или между това, че сте герой или нулата.

  1. АГРЕСИВЕН СТИЛ НА ИГРА

Когато казвам „играйте агресивно“, нямам предвид кацане на кунг-фу ритници или летящи лакти; Предлагам да се възползвате максимално от възможностите, които ви идват в играта.

Когато е даден сигналът „играта продължава“, най-доброто нещо, което можете да направите, е да се втурнете възможно най-бързо към игралното поле и към опозицията, като спечелите възможно най-много място. Това е идеалната стратегия, за да се настроите за победа, тъй като позволява на вашия отбор да контролира вашите офанзивни позиции и прави много по-трудно за лошите да се издигнат на терена.

  1. СЪТРУДНИЧЕСТВО

Дните на пейнтбол често се популяризират въз основа на ценности за работа в екип или като дейност за изграждане на екип. Това е мястото, където нашият спорт блести, защото подчертава важността на общуването и сътрудничеството със съотборниците за по-голямо добро, не само преди, но и по време и след мача.

7. ТАКТИКА

Много хора ще имат своите техники във всякакви пейнтболни обстоятелства или на специфични пейнтболни полета. Все пак, за наше щастие, някои основни понятия могат да бъдат използвани във всеки сценарий.

Първо, уверете се, че вашите играчи са равномерно разпределени върху картата на играта от лента до лента, за да сте сигурни, че вашият отбор не е уязвим за фланг. Четните числа през тази линия също са безопасен избор, но за бързо предимство, опитайте да подредите играчите на места с много прикрития и възможности за движение.

8. COMMUNICATION

В игра на пейнтбол простата комуникация винаги работи добре. Вълнението от битката и тяхната мъгла“ затрудняват повечето участници да схванат името си, да не говорим за напълно кодиран сигнал. Следните са важни подробности, които трябва да знаете: Къде са чантите? Какъв е общият брой мъже, убити от вашия екип? Къде са най-слабите или къде имат най-малко играчи? На терена говорете помежду си и след това изкрещете какво сте научили на други членове на отряда, за да могат да го предадат. Полагайте съгласувани усилия да разговаряте помежду си, особено по време на игра, защото добрата интелигентност, съчетана със силно сътрудничество, ще спечели вашия екип през целия ден.

9. БОРБА С РАЗПРЕДЕЛНИ ТЕХНИКИ НА ОРЪЖЕТЕ

Като начало, опитен стрелец е усъвършенствал способността да стреля и убива цели, без да бъде улучен. Въпреки че неговият метод не е прост и може да отнеме години, за да се усъвършенства, основите могат да бъдат преподадени и схванати за игра от първия ден, въпреки че изпълнението може да е небрежно. След като прочетете следното, ще сте на път да станете нинджа с пистолет.

  1. ИЗВЪН В ПОЛЕТО ОСЪЗНАВАНЕ

Последното перце в короната на пейнтболист е напълно наясно какво се случва на терена и реагира конструктивно на това. Играчите с този талант имат невероятната способност да пристигнат точно навреме, за да защитят зона или да се материализират отзад вражеските линии, когато най-малко го очакват, след това ги застреляйте всички в гръб. Голяма част от това идва от опит в играта, след като сте играли много игри и се справяте с много различни сценарии; все пак, изглежда винаги има един човек или момиче, които „разбират“ всеки ден под наем. Нямам представа как и защо го постигат, но е невероятно да се гледа.

Back To Top