Игра Paint Ball

armotech-paintball

В резултат на това е разбираемо, че начинаещ може да бъде сплашен преди първия си мач. Април Шварц, съсобственик на Paintball USA, ни помогна да изясним част от объркването, като на няколко пъти сподели своя опит в насочването на нови играчи по терена. Успяхме да съставим списък с оборудване, правила и друга важна информация за това как да играем пейнтбол с нейно съдействие.

Какъв вид оборудване изисквам?

Когато пристигнете на терена, нямате задължение да закупите каквото и да е, и всъщност, ако играете за първи път, вероятно трябва да избягвате да го правите. За предпочитане е да наемете оборудване, така че да можете да усетите играта, преди да решите дали да закупите свои собствени консумативи.
Следните елементи обикновено ще бъдат включени в стандартен пакет под наем:

Пейнтбол маркер е вид маркер, който се използва за стрелба с пейнтбол (AKA “пейнтбол пистолет”)
Бункер за маска за лице (контейнер за пейнтбол, който се прикрепя към вашия маркер) CO2 или резервоар за сгъстен въздух за захранване на маркера (по избор).

Също така ще трябва да закупите топки за боя, за да участвате, което можете да направите, когато стигнете до местоположението. Много фирми имат политика „само за боядисване на поле“, което означава, че можете да използвате само топки за боя, които сте закупили в помещението. Това се прави, за да се гарантира, че всички използвани на полето топчета за боядисване отговарят на изискванията за безопасност на полето.

Каква е цената на пейнтбола на човек?

Това зависи от това колко дълго възнамерявате да играете и доколко сте щастлив в процеса. Цената на достъпа до поле, оборудване и топки за цял ден може да бъде в диапазона от 40 до 80 долара, в зависимост от обстоятелствата (въпреки че често можете да намерите сделки с пейнтбол с отстъпка на Groupon). Най-променливият фактор са боеприпасите: можете да използвате от 250 до 1000 топчета за едно посещение, което води до разходи за боя с топки, вариращи между 10 и 40 долара на посещение.

Имат ли топките за боядисване странични ефекти?

Пейнтболите могат да бъдат изключително болезнени, но има няколко неща, които можете да направите, за да намалите дискомфорта. Както обяснява Шварц, „искате да прикриете колкото се може повече открита кожа“. Пейнтболът трябва да бъде защитен от няколко слоя дрехи, което ще намали въздействието върху кожата ви. Качулки, суичъри или дори само няколко слоести тениски могат да направят въздействието да се почувства по-скоро като „подскачащ тип хит, за разлика от нещо, което ужилва“, според автора. Много полета предлагат и възможност за наемане на незадължително защитно оборудване, като предпазители за гърди или ръкавици.

Какво трябва да носите за пейнтбол?

Освен да се обличате на слоеве, за да се предпазите от елементите, най-важното нещо, което трябва да запомните за дрехите за пейнтбол, е, че ще бъдете в неравностойно положение, ако не се опитвате да се маскирате. За да се слее със заобикалящата ги среда, когато дойде време за игра, повечето играчи се обличат в земни тонове, маслинови зелени и други естествени цветове, преди да се отправят към терена.

Също така трябва да внимавате, когато избирате обувките си. За да избегнете плъзгането в маратонките си, Шварц предлага да носите нещо с хребети на дъното. Тя специално препоръчва спортни бутони, които осигуряват малко повече сцепление от обикновените маратонки. Имате известно сцепление на обувките си е важно, защото голяма част от мръсотията има скали в себе си и е лесно да се подхлъзне и да падне, когато вървите през него.

Какви точно са правилата за пейнтбол?

Има много различни варианти на играта, но почти всички от тях имат няколко общи правила, които са универсално приложими.

Докато сте на терена, никога не трябва да премахвате маската си по някаква причина.
Стреляйте по противници само ако сте на повече от определено разстояние от тях. Също така трябва да избягвате стрелба с играчи, за които знаете, че вече са маркирани. Например в Paintball USA „не можете да се приближите на по-малко от 10 фута от някого и просто да стоите там и да разтоварите пистолета си върху него“, обяснява Шварц.

Ако сте ударени от пейнтбол и пейнтболът остави трайна следа върху кожата ви, вие сте извън играта. Изключение: топките с боя, които отскачат от стената, без да се чупят, не отговарят на изискванията. Трябва да вдигнете ръце във въздуха, за да покажете, че сте изключени, и след това да излезете от терена веднага щом съдията ви признае.

Идентифицирането на себе си и правенето на това по справедлив начин може да е най-важният фактор за поддържане на забавна и приятелска среда по време на играта. Ако се опитате да изтриете боята от удар, може да бъдете подложени на сурово наказание, известно като „избърсване“ (и много мръсни погледи на вашите колеги играчи). Като каза това, някои полета имат „правило за прераждане“, което новодошлите трябва да следват. „Ако ви застрелят в началото на играта, можете да изчистите боята и да се върнете“, обяснява Шварц.

Back To Top