Какво можете да научите за живота от играта на пейнтбол

armotech-paintball

Колко лошо може да бъде пейнтболът по скала от една до деветдесет и девет? Това беше колективната мисъл на моята 10-членна група, докато влизахме в Planet Adventure, която се намира точно срещу улицата от плажа Thiruvanmaiyur. Оказа се толкова лошо, че в крайна сметка се оказа добро. „Форматът на играта е почти като бойна сцена“, казва авторът. Как се измисля защитен механизъм в такава ситуация? Amarnath G, треньор по пейнтбол, който е работил за Planet Adventures през последните четири години, обясни какво е пейнтбол и как работи. И скоро след това бяхме разделени на две групи от по петима души, които определихме като Team Black и Team Yellow. Бях член на бившата група. Играчът ще бъде елиминиран, ако бъде ударен някъде по тялото по време на първи кръг. Играчите могат да продължат да играят до изчерпване на гранулите в 2-ри кръг, според Амарнат, който също заяви, че ако играч бъде ударен във втория рунд, играчът трябва да се върне в съответната си база и да започне отново рунда.

Преди бурята цари спокойствие и тишина.

„Не сваляйте маската на лицето си на всяка цена, дори и да сте навън“, инструктира Амарнат, докато надявахме основната „екипировка за пейнтбол“ – предпазители за гърди, предпазители за врата и маски за лице – за да се слеят на заден план. Предупреждение обаче: носенето на маска за лице може да предизвика задушаване в началото, особено ако маската е стегната. Нито морският бриз прави нещата по-добри. В крайна сметка, който казва, че пейнтболът не е … спиращ дъха.

Състезаващите се отбори ще трябва да изиграят два кръга, като към момента няма определен график. Ако обаче играта продължи повече от 15 минути, маршалът (известен също като съдията) ще извика таймаут. Когато Амарнат предаде полуавтоматичните пистолети, той предупреди играчите да запазят бункер (пет фута) между тях, преди да изстрелят. „Играчите ще трябва да поддържат разстояние между бункери (пет фута), тоест един от друг, преди да предприемат изстрела“, каза той, докато подаваше оръжията. По време на всеки рунд на всеки играч се дават 25 пелети, като останалите пелети служат като пренос към Кръг 2. Ако играчът е елиминиран в първия рунд, останалите пелети ще се считат за пренасяне в Кръг 2. Добро правило е, че ако сте ударени в първия рунд, трябва да вдигнете ръка и да приемете поражението си, преди да преминете през ъгъла и да излезете от арената. В допълнение към това, най-важната инструкция е: “Не стреляйте по маршала, защото той не е ваш враг!”

Изборът да приеме мисията беше ясен: вземете знамето на противниковия отбор, което може да бъде постигнато по един от двата начина: убийте всеки останал противник, който се изпречи на пътя ни, или се тъпчете през калта, избягвайки куршуми или по-скоро гранули, докато те летяха покрай главите ни в процеса. Аз, или по-точно моят екип, взех решението да се възползвам от последния вариант, напълно забравяйки последствията, които ще последват.

Самотният оцелял оцелял

Преди да излязат на арената, и двата отбора си размениха стандартното съобщение „ще се видим от другата страна“, преди бързо да се оттеглят към съответните си бази на операции. Когато за първи път започнахме, бях приятно изненадан от инстинктивното решение на моя съотборник да се скрие зад бункер и да направи малки, но уверени стъпки към него. Поради очарованието й от мъже с униформи, аз възложих всичките си надежди в ръцете й.

Играта едва беше започнала, когато изстрелите от двата края се приземиха на произволни места и ясно показваха желанието ни да отмъстим един на друг. Екипът на Жълт имаше стабилен план – клякайте и изчакайте, докато кравите се приберат, но ние нямахме нищо подобно, освен волята да живеем още един ден и да се надяваме на най-доброто. Първият кръг завърши с кисела нотка за Team Black, тъй като трима от съотборниците ми свършиха амуниции преди края на рунда. Направихме 10-минутна почивка, през която измислихме стратегия за това, което можеше да се направи по различен начин. Всичко това се случи в резултат на внезапно изпадане в безсъзнание на играч от отбора Жълт. И така, каква е поговорката за това как човек да влезе в собствения си бизнес? Нейният съветник я посъветва да не участва в следващия кръг, сякаш това ще има значение.

Back To Top