Какво точно е игра на пейнтбол? Кое е най-доброто място за игра и как го играете?

Пейнтболът е трудна екипна дейност, която съчетава стратегия, стрелба, елиминиране, вероятно малко болка и безкрайно забавление. В тази игра два (или повече за допълнително забавление) отделни отбора се събират на специално определено място и водят битка един срещу друг. Но, разбира се, има някои основни правила, които всеки трябва да спазва.

Какво точно е игра на пейнтбол? Къде се проведе първата игра? Какви инструменти се нуждаем? И по-важното е къде можете да играете пейнтбол? Има много други въпроси, правила и стилове, които трябва да имате предвид, преди да играете пейнтбол. Hakko Sport написа тази публикация, за да отговори на вашите въпроси относно пейнтбола.

Какво точно е игра на пейнтбол?

Както беше посочено по-горе, това е стратегическа игра със стрелба, която може да се ползва и използва за обучение. Акционер и турист в Ню Хемпшир, Америка, създава първата игра през май 1981 г. Първоначалният мач включваше залог, че съгражданин или градски жител ще има добър инстинкт за оцеляване в гориста среда. Те използваха пистолет за боядисване, подобен на този, който фермерите използват за маркиране на дървета и добитък. В резултат на това те събраха своите отбори от десет души и изиграха играта. Не сме сигурни кой спечели дебата, но те измислиха играта на пейнтбол.

И така, какъв точно е смисълът на пейнтбола? Играта може да се играе на закрито и на открито, като размерът на полето може да варира. В резултат на това зоната може да бъде естествена или изкуствена. Целта на играта може да бъде:

 • Поемете контрола над знамето,
 • елиминиране,
 • Защита или атака на определено място или зона
 • Ние откриваме и заснемаме скрити предмети на игралното поле.

Продължителността на играта може да варира в зависимост от жанра на играта, като варира от минути до часове или дори дни в някои игри със „сценарийна игра“.

Какво представлява оборудването за игра на пейнтбол и как работи?

Оборудването за пейнтбол може да се различава в зависимост от типа игра или сумата пари, която харчите за игра. Има обаче три основни предмета, които всеки играч трябва да има.

Маркер за пейнтбол

Основното оръжие, използвано от играчите, за да се стрелят помежду си, е маркер за пейнтбол или пистолет за пейнтбол. Първоначално е проектиран да обозначава дървета или едър рогат добитък, както беше посочено по-горе. Това е пневматичен пистолет със сгъстен въздух с ниска мощност. Те използват списание за пейнтбол, за да подават топки за пейнтбол в пистолета. За да се използва гравитацията, пълнителят обикновено се поставя върху пистолета. Въпреки това, по-съвременните и скъпи могат да използват различни системи за захранване на оръдието, като друга система за сгъстен въздух.

Топки за пейнтбол

Те са сферични желатинови капсули, съдържащи нетоксични химикали и водоразтворими багрила, които се използват като боеприпаси за въздушно оръжие. Те се спукват там, където кацнат, разпръсквайки съдържанието навсякъде. Както беше посочено по-горе, те могат да причинят малък дискомфорт при докосване на плътта. Защитният костюм и маските, от друга страна, ефективно предпазват играчите от пейнтболи. Техните съставки вече са годни за храни и са напълно безопасни за геймърите и околната среда.

Защитен костюм, маска и очила

Въпреки че можете да играете тази игра без тях, те вече са необходими за безопасността на играчите. Хората ги използват, за да се защитят от пейнтболи. От друга страна, защитните костюми имат шарки или са камуфлирани, за да се слеят с детската площадка.

Кои са най-добрите места за игра на пейнтбол?

Пейнтбол може да се играе както на закрито, така и на открито, както беше посочено по-горе. Това обаче е предимно спорт на открито. В резултат на това видовете игри също са свързани с детската площадка. Следват някои от най-често срещаните типове игри:

 • Спийдбол е спорт, който се играе в (или пейнтбол),
 • Уудсболът е спорт, който се играе в гората (или бейзбол),
 • Хипотетична ситуация (или големи игри),
 • MilSim е симулационна игра (визираща военна симулация),
 • MFG MFOG MFOG MFOG (игра само с Mag-Fed, която забранява групово зареждане),
 • Насрочени събития,
 • Вие търсите зомбита (в които някои неща действат и се обличат като зомбита, а вие ги ловите).

Въпреки това има значителна разлика в детската площадка. Тъй като това е организирана игра, специални фирми обикновено подготвят и администрират полето като поле за търговия. Хората наемат площта и оборудването от фирми срещу заплащане. От друга страна, фирмите отговарят за играта. В резултат на това фирмите се стремят да предоставят по-завладяващи детски площадки, за да направят играта по-забавна и интересна.

Woodsball, както подсказва името, е игра, която се играе в естествена среда, най-често в гора. От друга страна, спийдболът обикновено се играе в специално определена зона с естествени или изкуствени препятствия. На земята може да се види и естествена трева или изкуствена трева. В резултат на това през последните години компаниите за пейнтбол предпочитат изкуствената трева пред естествената трева, тъй като е по-лесна за поддръжка.

Като Hatko Sports Company, ние ценим иновациите и се стремим да произвеждаме възможно най-висококачествени, високотехнологични игрища от синтетична трева. Ние също

подобрени няколко стоки, особено тези, използвани за пейнтбол. За игрищата за пейнтбол ние използваме три вида трева, които сме подобрили:

 • Дъглас,
 • Непълен и мулти-спорт,
 • Performa.

Това не са единствените артикули, върху които провеждаме изследвания и разработки, и произвеждаме широка гама от спортни подови материали за различни спортове.

Back To Top