Как да играете добре пейнтбол (дори никога да не сте го правили преди)

Смятате ли да опитате пейнтбола за първи път? Обърнете внимание, новак, защото нещата са на път да станат сериозни.
Независимо дали ще играете пейнтбол за рожден ден, излет в офиса или просто за забавление, първият път, когато играете пейнтбол, е прилив на адреналин, за разлика от всеки друг. Но, нека си го кажем, да играеш пейнтбол – Рамбо не е лесно, ако не познаваш единия край на маркера си за пейнтбол от другия. За да помогнем на начинаещите играчи, ние съставихме списък от 6 съвета за пейнтбол, които да ви помогнат да оцелеете в първата си игра на пейнтбол и да напреднете като играч на пейнтбол.

  1. Не се плашете от боята.

Страхът да не бъдат ударени от топка за пейнтбол може да накара новите играчи да прекарат цялата си първа игра свити в поза на плода в центъра на храст. Но това не е само скучен начин да прекарате първата си игра на пейнтбол; също не е много полезно.

Добре, значи owies не са любимите на всички. Важно е обаче да запомните, че страхът да бъдете ударен от топка за пейнтбол винаги е по-голям от усещането да бъдете ударени от топка за пейнтбол! След като бъдете ударени, ще разберете, че болката не е толкова ужасна, колкото си мислите, и че сте премисляли всичко.

Второто нещо, което трябва да запомните, е, че спечелването на игри с пейнтбол е най-добрият метод за предотвратяване на удар! И повярвайте ми, когато казвам, че това няма да се случи в поза на плода. Така че поемете и се движете – това е само боядисано!

Носенето на няколко допълнителни дрехи и леки ръкавици, ако имате нисък праг на болка, значително ще премахне ужилването от всеки сблъсък.

  1. Научете как да използвате своя маркер за пейнтбол и ще можете да спечелите хиляди битки.

Топките за пейнтбол се търкалят от бункера (частта, която съдържа топките за пейнтбол) в цевта, преди да бъдат изстреляни в повечето маркери за пейнтбол. Това означава, че ако бункерът е под цевта на пистолета, което може да се случи, ако държите обозначението си настрани или с главата надолу, вашият маркер няма да работи.

Освен това се уверете, че капакът на бункера е здраво закрепен! Жалко е, когато новобранец разлее топките си с пейнтбол (почти всеки го прави поне веднъж), защото мръсните топки за пейнтбол не могат да се използват, защото заглушават маркера.

  1. Използвайте сетивата си за зрение, слух и вкус.

Когато се изстрелят, повечето нови играчи правят първото нещо, което правят: свеждат глави надолу.

Това има смисъл по определени начини; трябва да се стремите да скриете колкото е възможно повече от тялото си. От друга страна, да бъдеш зад прикритие е компромис: обикновено защитава тялото ти, но често ограничава погледа ти към бойното поле. В пейнтбол играч, който не може да види своя противник, няма да може да го победи.

От решаващо значение е да използвате очите и ушите си, за да намерите опонентите си, след което да използвате езика си, за да информирате съотборниците си за тяхното местоположение. Като общо правило, трябва да се огледате в продължение на три секунди, преди да се върнете в прикритието (отнема секунда, за да ви открие враг, друг да се прицели и още една да натисне спусъка!)

  1. Обърнете внимание на маршала.
    Маршалите са на място, за да гарантират, че всички са в безопасност и че правилата се спазват. Трябва да слушате маршала за вашата безопасност и защото той има право да наказва вашия екип, ако смята, че нарушавате правилата!

В резултат на това, че сте удряни, не винаги означава, че сте навън. Ако бъдете ударени с топка за пейнтбол, тя може да отскочи, вместо да се счупи, което ви позволява да продължите да играете. Не можете да се върнете обратно, ако се обявите за „извън“, дори ако по-късно разберете, че пейнтболът наистина не ви е счупил. Така че, преди да се обадите, проверете за пръски и ако не сте сигурни, накарайте шерифа да ви прегледа за боя.

  1. Бъдете наясно с целта си

Игрите на пейнтбол, които имат за цел да покрият противниковия отбор с боя, са значително по-малко разпространени, отколкото бихте очаквали. Обикновено се има предвид друга цел, като например залавяне на знаме, зона или защита на VIP. Тези цели ще определят дали ще спечелите или загубите, така че работете заедно със съотборниците си, за да гарантирате, че имате най-висок шанс за успех в пейнтбола!

  1. Не позволявайте да бъдете приковани.

Преди да направите ход, помислете! Може да успеете да стигнете до прикритието, без да бъдете ударени, но какво ще правите, след като го направите? Почти винаги значителна част от противниците ще са ви забелязали и ще продължат да стрелят, докато не ви ударят, хващайки ви в капан. Опитайте се да предвидите две стъпки напред, за да предотвратите този проблем. — Отивам там, за да постигна това! вместо “Отивам там, за да го получа!” Ако сте притиснати, няма смисъл да мълчите за това! Извикайте съотборниците си, за да видите дали могат да ви осигурят малко прикритие.

Back To Top