Как да подобрим точността на стрелбата в пейнтбол?

Основни принципи

Да стреляте точно по пейнтбол изисква усъвършенстване. Знания за базовите принципи могат да помогнат, но те не заменят практиката.

Да гледаме какви са базовите принципи:

 • Те могат да помогнат стрелеците да стрелят по-точно.

Практикувайте стрелбата от различни разстояния

Стрелбата от различни разстояния е важен принцип за успешно нулиране. Ние можем да ускорим, подвластим, постигнем и изучим правилата на компетентната стрелба.

Практиката ни помага да постигнем бонус скорост. Тази скорост не е както избраници, а истинско понимане на процеса.

Гърбостойността ни подпомага да прочетем ситуацията и да се справим с двата основни аспекта:

 • Компетентността на правилата на компетентната стрелба и
 • практическите умения, необходими за прилагане на тях.

Това ще ни помогне да изберем правилните подходи и процедури, за да постигнем по-високо ниво на изпълнение.

Използвайте правилна поставка

Най-важният фактор за успешно изстрелване в пейнтбол е имането на правилно устойчиво състояние. За да го постигнем, трябва да имаме удобно, умело и равномерно “кормило”.

Движем се ето така:

 1. Създаваме стабилна позиция за престрелката, задържайки предния дел на маркера с равни горизонтални линии.
 2. Усилията със скоростта на изстрелване трябва да бъдат равни и постепенно движение от една до друга страна на клипа.
 3. Докато ръката стигне до момента на изстрелване ще бъдете готови, и маркера ще бъде в добра позиция водеща до центъра.

Отделете време за практика

За успех в пейнтбол, необходимо е да стреляте, развивате свойство и смятате. За да улучшите своята точност, най-доброто решение е много тренировки.

Трябва да сте готови да посвърчате във времето, за да подобрите своята цел. Колкото повече практикувате стрелбата, толкова по-добре и гладко ще изпълнявате ситуациите в играта.

Отделете един или два дни в седмицата за тренировки по стрелба, но не забравяйте да правите чести почивки, за да останете със съсредоточеност и да предотвратите умората на мускулите. Редовността е най-важна за подобряването; да се върнете отново и отново за да укрепите своите умения.

Техника на стрелба

Стрелбата в пейнтбол изисква добра точност. Хардуерът Ви играе роля. Но има и някои техники и маневри, които можете да използвате. За да станете по-добри стрелци:

 • Това ще подобри точността Ви.

Научете правилното движение на карабина

Целта на пейнтбол играта е да изстреляте повече топки, отново и отново. За да удвоите скоростта си, пейнтболистите трябва да правят бързи движения. Това изисква от вас да сте отговорни за собствените си действия и точност.

В момента на движение играта изисква да се движите бързо и точно между изстрелите. Ако не се движите достатъчно бързо, тогава стреляйте с бърза серия – наречете я “пръст на спусъка”.

Важно е да поддържате пълен контрол върху точността и прецизността на стрелбата си. Ако успеете да овладеете уменията за бърза и точна стрелба, тогава можете да станете майстор на бързата стрелба и на други пейнтболни тактики. Като например:

 • Бягане и стрелба
 • Поглеждане
 • Засада
 • и други.

Това ще ви даде предимство пред противниците ви и ще ви помогне да спечелите играта.

Научете правилното движение на ръката

Значимо е движението на ръката да бъде правилно. Точността на стрелбата определя успеха.

Основата за средно-вълнообразно движение на ръката е крайно важна при стрелба. Всяка последователност от движения се състои от много малки движения.

Трябва да има контрол над движението на пръстта. Постоянно се практикува изминаване на малки дистанции с различни препятствия.

Това изисква сложна координация на движенията, съвместно с малки забавки в движенията. Това се достига с разнообразни преходи към различни графики и контролиране на малки дистанции. Това включва:

 • Изминаване на фиксирани дистанции
 • Правилни преходи
 • Малки забавки
 • Динамични движения

Научете правилното движение на пръстта

Стрелба в пейнтбол изисква правилно разцъкване на ръката. Думите „щракване“, „точен“ и „клин“ са най-често използвани.

 1. Направете права посока, ако искате да пуснете пушката (push). Гърбът трябва да е прав и да бъде захранен с правата ръка.
 2. След това се определя предимно местоположение на клина, точката за цел и дължината на тялото на пушката. Не забравяйте да придържате дръжката на тялото на пушката към плечето!
 3. Когато сте готови, правилно трябва да използвате пръстта, за да придвижите пушката във върха на целта и да добавите достатъчно леко натиск, за да постигнете желаното положение на пушката. След това използвайте правилната сила и движение за да изстреляте точно и да постигнете желания резултат.

Поставяне на цел

Целта в пейнтбол е да подобрите стрелбата си. Най-добрите практики са:

 • поставяне на цел
 • добавяне на пречки
 • проучване на поставения обект

Ще разгледам много полезни принципи и техники. Те ще ви помогнат да подобрите точността при стрелбата.

Използвайте правилното пазене на окото

Подобряване на точността на стрелбата в пейнтбол, намаляване на времето за проследяване на “правилно” – увеличено – прицелване. Правилното поставяне на мишените е една от техниките, които могат значително да увеличат предизвикателството на противниците; (при състезание).

Трябва да предоставим и ясни инструкции, съдържащи някои от двигателните умения. Това ще даде възможност приоритетът на работата да бъде върху техниката: те трябва да овладеят умението да се прицелват от различни разстояния и да се питат колко точност е необходима за конкретния изстрел. Това може да бъде постигнато с помощта на предварително определена цел в картата. По този начин лесно може да се измери точността на изстрела – като например на какво разстояние е топката от целта – и по този начин да се покаже постигнатият напредък.

Освен това двигателните умения могат да бъдат подобрени чрез подходяща практика и концентрация; което ще помогне за увеличаване на точността и обхвата на удара.

Научете да виждате целта по-ясно

На първо място, научете се да виждате целта. Опитвайки се да стреляте с “хъс”, целта може да симулира “някой”, “нещо”, “някъде”. “Някой” – това хумористично “Направи си сам!”; “Нещо” – Build-A-Bear™ Заплаха; “Някъде” – Star Wars™ AT-AT Walker.

След това са уменията parentizaire/centering (центриране/съсредоточаване) с определяне на дясната зона на централната точка в диаграмата. Необходимост от представяне на история как “центърът” се движи от максимума към минимума, за да се постигне крива линия със симетрии (резултат от симетрия на фигура). Както можете да кажете, историята може да бъде представена с първата на самосиметрията. Изразяването на целия процес с времето 墨 и 庵ecis на постепенното задълбочаване на фигуративното измерение.

Научете да проследявате движението на целта

За да постигнем висока производителност в стрелбата, е важно да имаме добро ръко-очи връзка с целта. Трябва да наблюдаваме развитието на противничката и да правим адаптация на бързото ни целеустремление.

Трябва също да отделяме време за упражнения за да подобрим скоростта, точността и реакцията при бързи изстрелвания:

 • Да наблюдаваме движещ се предмет, като мяч или
 • Да се бега на място.

Упражнения за подобряване

Искаме да подобрим точността ни в пейнтбол. За целта трябва да използваме упражнения. Ето няколко:

 1. Упражнение за прецизност.
 2. Упражнение за малки цели.
 3. Упражнение за стабилност.
 4. Упражнение за внимание.

Отделете време за практика на малки цели

Стрельците могат да усъвършенстват точността си, чрез измерване, упражняване и средно-машки дейности.

За да поддържат това, те могат да намерят допълнителни материали на:

 • NPCI-eMall (npcimall.com)
 • International Paintball Group (ipg-paintball.com)
 • Splat Action Paintball (splatactionpaintball.com)
 • Competitive Edge Sports (cespaintballsupply.com)

Практикувайте стрелбата при промяна на положението

Секундите протичат докато решим откъде сме. Разликата между победа и загуба. Знаем, че е-спортистите усвояват стрелбското/мишеньорството. Упражнявайте прецизността си чрез стрелба от различни позиции.

Когато Paintballing-ers или Military Know трябва да се борят с противник, тяхното позициониране и стрелба трябва да се съвпаднат. Тренирайте различни позиции за стрелба като:

 • стояне
 • клацане
 • движение

Това ще ви помогне, когато играта започне. Това ще се помни от мускулната памет, за да подобрите прецизността по време на игра.

Подобрете вашите реакции

За да подобрите своите реакции, открийте своя ангажимент. Приятно се радвайте на музиката, слушайки повече audiobooks / podcasts. Алтернирайте своето време, бързо преглеждайте и реагирайте, социализирайте се с други спортисти.

Този видео ви показва примерни упражнения, за да познаете околностите – доверието на промяната е желано, за да се движим и да се чувстваме какво е основната цел на играта.

Ставайте си скоростни неща, проверката на автоматизираните линии и логическата структура е животно за всички игри. Докато промените са подредени какво ние сме езиково сложни неща, прочетете ги преди да започнете да играете:

 • Животни отлови поставете сигурностни параметри, които ще ви променят момента, вече започна вдъхновението.
 • Въздъхновени действия отговарят на вашите очаквания реагирайте по предвидени от фантазични борби, копаене с тимове обучени по бежански професионална битка, безопасност първия денен процес.

Заключение

Подобряване на точността в пейнтбол е важно. Това може да ви помогне или да ви пречи за успех. Ще разгледаме няколко тактики, които могат да подобрят точността в пейнтбол. За себе си и другите – може да бъде струвано.

 • Тактика 1
 • Тактика 2
 • Тактика 3
 • Тактика 4
 • Тактика 5

Резюмирайте постигнатите резултати

Проанализирани са много неща, които шутърите могат да правят. Това включва: супериординировка, смяната mount/carry, удобството eye relief, zeroing-in на стрелките, използването на джоб и използването на crouched stance.

Ключовото е – да вземете в предвид приложението на различни техники. Това включва:

 • Hadzhane с различна дължина на джоба.
 • Вличане на джоб със същата дължина и различни позиции.

Промяната, за да постигнете най-високата точност спрямо правилата за пейнтбол, е необходима само когато сте сигурни, че техниката оптимално отговаря на вашия стрелков стил.

Оценете вашите прогреси

Въпреки напредъка в уменията ви за стрелба, можете да активирате самооценка в реално време, докато преминавате през цялото обучение по пейнтбол. С практиката може да се направи самооценка. Задавайте си въпроси като: “Настройвам ли техниката си на прицелване според разстоянието до целта?”. Или “Поддържам ли правилна стойка на тялото за по-добра стабилност на раменете по време на стрелба?”. Тези въпроси ще ви помогнат да определите силните и слабите страни и да модифицирате съответно техниките си.

Следете редовно напредъка си и правете бързи подобрения, когато забележите недостатъци. Това ще ви помогне да постигнете максимална точност при стрелбата с пейнтбол.

Определете дали сте готови да се изправите в пейнтбол мач

Подгответе се за пейнтбол! Подгответе ума, тялото и духа си. За подобряване на точността и успеваемостта, както и за бързи рефлекси и представяне на състезателно ниво, направете това:

 • Тренирайте с приятели.
 • Осигурете си екипировка за безопасност.
 • Поддържайте оборудването.
 • Влезте във форма чрез кардио и силови тренировки.
 • Изработвайте стратегии с членовете на екипа.
 • Съсредоточете се върху точността – използвайте и двете очи и следвайте всеки удар.
 • Запознайте се с разположението на игралното поле / препятствията.
 • Пригответе се да играете!

Често задавани въпроси

1. Каква е най-добрата техника за подобряване на точността на стрелбата в пейнтбол?

Отговор: За да подобрите точността на стрелбата в пейнтбол, трябва да се упражнявате редовно и да използвате правилната техника на стрелба. Това включва правилната позиция на тялото, дълбочина на дишане и правилно закачане на маркера към рамото.

2. Какъв тип пейнтбол маркер е най-подходящ за постигане на по-голяма точност?

Отговор: Маркери с висока точност и предвидими характеристики на стрелба се считат за най-подходящ за постигане на по-голяма точност.

3. Какво е значението на добрата подготовка на маркера за стрелба?

Отговор: Добрата подготовка на маркера за стрелба може да повиши точността на стрелбата. Това включва правилната регулация на налягането на въздуха, поддръжка на маркера и редовно почистване.

4. Какво е най-доброто място за практикуване на стрелбата в пейнтбол?

Отговор: Най-доброто място за практикуване на стрелбата в пейнтбол е на поле за пейнтбол, където има достатъчно място и сигурност за стрелбата.

5. Каква е ролите на другите играчи в подобряване на точността на стрелбата?

Отговор: Другите играчи могат да помогнат за подобряване на точността на стрелбата чрез предоставяне на валидна информация за противника и заснемане на събитията в играта.

6. Каква е ползата от тренировъчни игри за подобряване на точността на стрелбата?

Отговор: Тренировъчните игри дават възможност на играчите да практикуват своята точност и да разлистват областите, в които имат затруднения. Те могат да са много полезни за подобряване на играта и точността на стрелбата.

Back To Top