Стратегии, съвети и трикове за пейнтбол

armotech-paintball

Възползвайте се максимално от пистолета си за пейнтбол, като следвате тези съвети.

Брифинг за пистолета за пейнтбол

Поддържайте чистотата на огнестрелното си оръжие. След всяка игра инспектирайте района, за да се уверите, че в него няма боя или кал:

Избухването на гранула в цевта ще доведе до изключително лоша точност и дори може да попречи на пистолета ви да стреля напълно.
Вашият бункер за пистолет е отговорен за съхранението и подаването на пелети от боя в пробива на пистолета; тя трябва да е чиста и суха отвътре. В зависимост от това колко сте прескачали (или падали), гранулата от боя във вашия бункер може да е била напукана. Очаква се останалите пелети да бъдат боядисани, което ще доведе до слепването им и ще доведе до неправилно подаване и запушване на пистолета. След всяка игра хвърляйте бърз поглед във вашия бункер, за да видите дали вътре има боя. Ако има, извадете бункера от пистолета си и го поставете в Неутралната зона за съхранение (бункерът не пистолетът). Вземете тъкан и почистете старателно всички пелети, както и вътрешността на бункера.
Ако пистолетът ви стане кален, може да стане трудно да се задържи и дори да стане неизползваем. Възможно е също така пистолетът да спре да работи. Ако полето е кално, почистете го след играта.

Не вдигайте гранули, паднали на пода.

Използването на пелети с боя, които вече са били изстреляни или са паднали, винаги е примамлива опция за обмисляне. Изглежда, че това са хлабави гранули, но те обикновено водят до задръстване на пистолета. Желатинова обвивка обгражда пелетите. Това абсорбира водата бързо, което води до меки пелети (които просто отскачат) и пелети, които започват да се надуват (което им пречи да паднат в бункера или да се впишат в цевта на пистолета).

Ако сте разляли няколко пелети, когато зареждате пистолета си и те все още са сухи и чисти, можете да ги използвате; ако са паднали в локва или мръсотия, трябва да ги изхвърлите.

Уверете се, че не оставате без бензин.

Оръжията на Типпман се задвижват от компресиран газ от въглероден диоксид. Всеки пистолет се предлага с резервоар за газ от 20 унции, който ще издържи около 800 изстрела. Пелетите ще започнат да отпадат и да губят скорост с изтичането на газа. Ако това се случи, поискайте от маршал да инспектира оръжието и ако резервоарът за газ е нисък, те ще го подменят.

Цифрата от 800 изстрела на резервоар се отнася за всяко натискане на спусъка, а не за всяка изстреляна пелета. Хората суха стрелба с пистолет (стрелба с пистолет без гранули), докато се връщат от игра / от прицелния обхват е типичен проблем. Ако изстреляте пистолета 50 пъти след всеки рунд, в даден момент ще ви свърши бензина – това е особено неприятно, ако се случи по средата на играта.

Там, където резервоарът за газ се среща с пистолета, има малък клапан за включване / изключване. Бъркането с това кръгло копче няма да увеличи мощността на пистолета ви; вместо това ще предотврати достигането на газ до клапана, което води до ниска или никаква мощност.

Режим на бързо стрелба

Оръдието на Tippmann може да изстрелва между 5 и 8 куршума в секунда, но повечето играчи могат да постигнат само 2 или 3 в секунда в битка. Пистолетът е полуавтоматичен, което означава, че след всеки изстрел спусъка трябва да се остави да се движи напред, преди пистолетът да изстреля отново – за разлика от картечницата, не можете просто да задържите спусъка надолу!

Трудно е да се определи точността на времето, освен ако не сте свикнали бързо да натискате спусъка. Следните предложения могат да бъдат полезни:

  • Единичен изстрел, който попада в целта, е за предпочитане пред 10 пропуска. Не е необходим бърз пожар; може да ужаси опонентите ви (и да ви накара да изглеждате страхотно пред приятелите си), но играта е свързана със стрелба по опонента ви.
  • Използвайте средния пръст вместо показалеца, ако имате проблеми със стрелбата бързо. Има тенденция да бъде по-мощен и по-бърз.
  • Уверете се, че гранулите се подават правилно в пистолета. Гранулите трябва да изтекат от бункера и да проникнат в оръдието поради гравитацията. Пелетите няма да изтичат нагоре, ако се огънете около барикада с пистолета отстрани; пистолетът ще издава шум (суха стрелба), но няма да излязат гранули. Дръжте пистолета изправен през цялото време.

Целещи

Едва ли ще ударите нещо, освен ако не насочите пистолета. Във филм стрелбата от ханша изглежда страхотно, но в реалния живот вашите пелети ще летят навсякъде.

Газовата бутилка на пистолета служи като идеален запас от оръжие, удобно прилягащ в рамото ви и стабилизиращ оръжието. Погледнете по горната част на цевта за добра индикация къде ще кацнат пелетите. Заснемете изстрел и вижте къде ще кацне. Ако пропусне целта, насочете се малко по-нагоре; ако пропусне целта отляво, насочете се отдясно.

Този процес на „разхождане“ на вашите пелети по целта е най-ефективната техника. Можете да изстреляте две или повече гранули наведнъж, да наблюдавате траекторията им и да промените целта си съответно.

Back To Top