ТИП ПЕЙНБОЛНИ ИГРИ

armotech-paintball

Има много различни игри за пейнтбол, от които можете да избирате и всяка от тях има свой собствен набор от правила, които трябва да се спазват. Има по нещо за всеки. Ето няколко от нашите лични фаворити:

Елиминиране

Елиминацията е една от най-ясните игри за пейнтбол, които трябва да се играят и да се научите как да играете. Играчите са разделени на два отбора, като всеки отбор започва в противоположния край на полето от другия. Екипите имат задачата да елиминират всичките си противници, както се подразбира от името на играта. Това се постига чрез маркиране на опонентите ви с пейнтбол или чрез принуждаване на опонента да ви се подчини. Може да се наложи ограничение във времето на играта, за да се предотврати образуването на безизходица по време на игра.

Capture the Flag е популярна игра.

Заснемането на флага се предлага в два варианта: двуфлаг и централен флаг (вижте по-долу). Вариацията на централния флаг на пейнтболната игра изправя два отбора един срещу друг за контрол на флаг, който е стратегически поставен в центъра на пейнтбол игрището. Екипите са натоварени с мисията да заловят знамето и да го прикрепят към станцията на флага на опонента си.

Когато играете Capture the Flag с два знамена, флаг се поставя на всяка от четирите стартови станции. Екипите трябва да се борят до мястото на знамето на опонента си и да вземат знамето, държано от екипа на противника. След като знамето е заловено, екипът е отговорен за връщането му в собствената си отправна точка.

За нападение и защита

Играчите са разделени на две групи с цел атака и защита. Възможно е играчите да не бъдат разпределени по равно. Трудността да се изпревари позицията на защитния отбор обикновено се взема предвид при определяне на разпределението на играчите. В някои ситуации е възможно съотношение 3: 1 или 4: 1 на нападателите към защитниците. Защитаващият отбор ще започне в зона, която е лесна за защита, като замък или бункер в един от ъглите на полето, и ще се измъкне оттам. Първоначално атакуващият отбор ще започне в другия край на полето и ще се опита да изпревари позицията на отбраняващия се отбор. За този тип пейнтбол игра обикновено се установява ограничение във времето. Когато единият отбор елиминиран или когато атакуващият отбор успешно улови целта, играта приключва. Защитниците също могат да спечелят играта, ако продължат да играят, докато часовникът изтече.

Заглавието на „Кралят на хълма“ произлиза от фразата „Кралят на хълма“.

Играта на цар на хълма много прилича на играта, която сте играли като дете. Състезание един на един между двама играчи, при което и двамата играчи се опитват да елиминират противника си. Играчът победител остава на терена и е предизвикан от следващия играч. След като всеки има шанс да стане крал на хълма, победителят ще бъде обявен и празнуван.

Bomb Squad е съкращение от Bomb Dispose Squad.

Bomb squad е игра, в която на един отбор (лошите) се дават бомби, които да се скрият по цялото поле. Въз основа на размера на групата и размера на игралното поле ще бъдат пуснати различен брой бомби. След като бъдат поставени всички бомби, противниковият отбор (отрядът за бомби) ще влезе в полето и мачът ще започне. Целта е отрядът за бомби да намери всички бомби и да ги транспортира обратно до началната им точка на картата. Лошите правят опит да задържат поне една бомба, докато таймерът изтече.

Back To Top