Топки за игри на пейнтбол

armotech-paintball

Има много различни видове игри на пейнтбол, които можете да играете. Woodsball и speedball са двете най-често срещани форми на игра, но има няколко под-вариации на пейнтбол, включително пейнтбол сценарий, пейнтбол Milsim, пейнтбол турнири и дори пейнтбол клас запас.

Тъй като има толкова много различни форми на пейнтбол, които можете да играете, има и разнообразие от игрища за пейнтбол, от които можете да избирате. Докато по-голямата част от пейнтболните игрища са или дървесни топки, или скоростни топки, във вашия регион може да има сценарий за пейнтболно игрище.

Продължете да четете, за да разберете кой стил пейнтбол ви харесва.

Удсбол

Woodsball е оригиналната игра за пейнтбол, която е създадена за развлекателни цели. Woodsball не се играе само в гората, въпреки името си.

Всъщност по-голямата част от полетата с горски топки съчетават залесени райони с изкуствени бункери и крепости. Някои играчи наричат ​​този вид пейнтбол „rec ball“, но rec ball може да се отнася за всяка игра на пейнтбол, която не се играе в състезателен контекст.

Според мен Woodsball е най-добрият вид пейнтбол за начинаещи, защото се играе с по-бавно темпо и е по-малко конкурентен и по-скъп от speedball. Когато играете дървена топка, което обикновено е много забавно, можете също да носите камуфлаж и да използвате страхотна тактическа екипировка на Milsim.

Полетата на Woodsball също са неограничени по отношение на размера, така че както полетата, така и отборите могат да нараснат доста огромни.

Speedball

Woodsball е почти полярната противоположност на speedball.

Бойните полета са по-малки, игрите са по-кратки и битката е по-близка и по-малко далечна.

Спидбол се играе в правоъгълно или квадратно поле с изкуствени бункери, а не в гората. Бункерите са умишлено разположени в симетричен модел, за да гарантират, че двата отбора се третират еднакво и че нито един от тях няма предимство.

Докато повечето модерни игрища за бързи топки са изградени с надуваеми бункери, макари, палети, гуми, гофрирани тръби и дори бали със сено. Това се нарича въздушна топка или хипербол.

Сценарий за пейнтбол

Сценарият пейнтбол е върхът на развлекателните развлечения.

Сценарийната пейнтболна игра е тази, при която два огромни отбора се състезават за победа въз основа на сценарий или етажна дъга. Екипът, който получава най-много точки, като изпълнява цели или задачи на терена, е победителят.

Обичайната сценарийна игра може да работи от 16 до 24 часа, за разлика от конвенционалния пейнтбол мач, който приключва, когато всички бъдат елиминирани или целта е изпълнена. Някои сценарийни игри, като Оклахома D-day, могат да продължат няколко дни или дори седмица.

В сценарийна игра всеки играч поема ролята на свой собствен герой, който може или не може да притежава специални умения или таланти. Примерите за това са лечител във видеоигри, който може да възкреси играчите, или специалист по разрушаване, който може да взриви мост.

След това има играчи и лидери на високо ниво, които играят важна роля в сюжета. Тези герои често са натоварени с възлагането на задачи или съдействието за изпълнението на основните цели.

Прекрасният аспект на сценария на пейнтбол е, че е много повече от игра на пейнтбол. Това е по-скоро комбинация от филм и игра на пейнтбол, с фантастичен реквизит и играчи, използващи ракетни установки, бояджийски гранати и дори танкове! Много геймъри също обичат да се обличат и да разиграват сцени, за да се потопят изцяло в етажа.

Хранени от списание

Пистолетът за пейнтбол с магнитно захранване е идеалният вид пистолет за пейнтбол за играчите на Milsim.

Магьосан маркер носи боеприпасите (топките за боядисване) в списание от долната страна на маркера, вместо да използва стандартен товарач като обикновен пистолет за пейнтбол.

Ако сте избрали сами да използвате magfed, ще трябва да избирате разумно снимките си, защото списание може да носи средно 20 топчета. Предимствата на използването на магиран маркер включват добавената реалистичност и трудността да има ограничен капацитет на пейнтбол в сравнение с останалите играчи на терена.

Можете също така да стреляте както с обикновени топки с калибър 68 калибър, така и със снаряди First Strike със списание вместо бункер. Патроните на Тиберий Армс „Първи удар“ са форма на пейнтбол, която може да стигне с 50 процента по-далеч и да бъде до 25 пъти по-точна от конвенционалните топки за боя. Не всички magfed маркери обаче могат да използват FS кръгове, така че направете изследването си, ако искате да продължите magfed маршрута.

Back To Top